Το #Είμαστε1 μέσα από… οπτικοακουστικό υλικό!

Έτοιμο και προς διάθεση στους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη επιμορφωθεί αλλά και στο ευρύτερο κοινό, το οπτικοακουστικό υλικό του #Είμαστε1 από την OMÚ, έπειτα από πολλή δουλειά, θέληση και υπομονή..

Η ομάδα έργου της OMÚ, αφού μελέτησε το υλικό της ACTAsia, προχώρησε στη μετάφραση και την προσαρμογή του στην Ελληνική γλώσσα αλλά και τα ελληνικά δεδομένα. Η όλη προσπάθεια απέφερε ως καρπούς

ένα βίντεο:

  • • «Μαζί, #Είμαστε1»

και τρία βιβλία:

  • • Πλαίσιο Αναλυτικού Προγράμματος και Οδηγίες
  • • Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικού
  • • 10 Σχέδια Διδασκαλίας για την Α’ Τάξη

Το βίντεο προσεγγίζει τη σχέση και την αλληλεξάρτηση που δημιουργείται ανάμεσα στο τρίπτυχο «άνθρωπος», «ζώα», «περιβάλλον» ως συνέπεια του Δικτύου της Ζωής, εστιάζοντας παράλληλα στη «Συμπόνια» και την «Ενσυναίσθηση». Έτσι, επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των παιδιών, ενώ διεγείρει τον προβληματισμό μικρών και μεγάλων, κάνοντας ταυτόχρονα μια εισαγωγή στο #Είμαστε1! Μπορείτε να το απολαύσετε και φυσικά να το χρησιμοποιήσετε ως εκπαιδευτικό εργαλείο ΕΔΩ.

Το Πλαίσιο Αναλυτικού Προγράμματος και Οδηγίες αναλύει το ιστορικό πλαίσιο, το σκεπτικό, το όραμα και τους στόχους για τους οποίους έχει δημιουργηθεί το μάθημα #Είμαστε1 από την OMU και απευθύνεται σε Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και στο ΥΠΑΙΘ. Επίσης, στους πλέον επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς έχουν παραχωρηθεί το Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικού, το οποίο παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διδασκαλία του μαθήματος, αλλά και 10 Σχέδια Διδασκαλίας για την Α’ Δημοτικού, με δραστηριότητες που άπτονται ποικίλων θεμάτων και που είναι βασισμένες στις 5 Θεματικές Ενότητες του #Είμαστε1:

1. Το Δίκτυο της ζωής

2. Συναισθανόμενα όντα

3. Φροντίδα και σεβασμός

4. Αλληλεπίδραση με άλλους

5. Συναισθηματική Νοημοσύνη

Θερμές ευχαριστίες στην ACTAsia για την παραχώρηση όλου του εκπαιδευτικού υλικού προς προσαρμογή και χρήση στην Ελλάδα. Επίσης, ευχαριστούμε φίλους, συναδέλφους και εθελοντές που βοήθησαν με ποικίλους τρόπους καθ’ όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας του υλικού του προγράμματος, δίνοντας μας, για παράδειγμα, πρόσβαση σε πηγές και προτείνοντας ιδέες για δραστηριότητες στην τάξη.

Τέλος, για την προσαρμογή και χρήση του υλικού στην Ελλάδα, ευχαριστούμε την VegFund για την γενναιόδωρη στήριξή τους.